Ringtones

Een mobiele telefoon is tegenwoordig heel normaal, het overgrote deel van de Nederlanders heeft er een in huis liggen. Vroeger speelde iedere telefoon hetzelfde geluid af als deze gebeld werden, dit zorgde voor veel verwarring. Het duurde dan ook niet lang of de ringtone werd uitgevonden. Een ringtone is een toon of melodie die afgespeeld kan worden als de gsm gebeld wordt. Er zijn inmiddels miljoenen verschillende ringtones, het is zelfs mogelijk om uw favoriete nummer als ringtone in te stellen!

Opkomst ringtone

De opkomst van de ringtone kent een aantal fases. Vroeger hadden huistelefoons een fysieke bel die afging als er gebeld werd. Deze veranderde in een monotone ringtone, een ringtone die bestaat uit piepjes, door middel van noten kon de toonhoogte veranderd worden, zodat een melodie gevormd kon worden. Vervolgens kwam de polyfone ringtone die meerdere geluiden tegelijkertijd af kon spelen. Uiteindelijk werd ook de realtone ingevoerd. Deze maakte de muziek niet na, maar speelde een stuk van een bestaand nummer af.

Jouw lievelings nummer als ringtone

Muzieksmaak geeft een duidelijk beeld van uw persoonlijkheid. Het instellen van uw favoriete nummer als ringtone geeft uw telefoon dus een stukje van uw persoonlijkheid. Bent u fan van Metallica, Britney Spears, Robbie Wiliams of een andere artiest? Stel uw favoriete nummer dan in als ringtone, in het openbaar wordt dan direct duidelijk dat uw telefoon gaat en niet die van een ander. Het instellen van een ringtone is eenvoudig. Zorg dat het bestand op uw telefoon staat en kies, via opties, voor instellen als ringtone.

Nametone

Uw favoriete nummer als ringtone is erg persoonlijk, maar nog persoonlijker is uw eigen naam! Nametones zijn nieuw, leuk en hartstikke handig! De ringtones roepen uw naam of spreken uw naam uit in een grappig bericht. Het is dan direct duidelijk dat het om uw telefoon gaat! U kunt ook uw bijnaam of andere term instellen! Een Nametone kunt u zelf maken en is vrijwel altijd gratis. U typt gewoon uw naam of bijnaam in op een nametone website en met een druk op de knop wordt jou persoonlijke nametone gegenereerd!