Emoticons

Emoticons zijn razend populair, zo populair dat ze voor velen zelfs een gewoonte zijn. Ze worden op allerlei manieren gebruikt en zijn er in duizenden vormen en maten. Weet u al wat emoticons zijn, wanneer u ze kunt gebruiken en ook wanneer u ze niet kunt gebruiken? Leukemarkt.nl helpt u bij het verkennen van dit razend populaire fenomeen. Binnen enkele minuten begrijpt ook u wat emoticons zijn en waarvoor u deze kunt gebruiken. U kunt ze dan ook emoticons gebruiken en ervoor zorgen dat u niet achter blijft op de massa!

Wat zijn emoticons?

Emoticons worden gebruikt bij het versturen van tekstberichten, zoals smsjes, e-mails en chatberichten. Het zijn kleine afbeeldingen van gezichten of objecten. Emoticons zijn begonnen als gezichtjes met verschillende uitdrukkingen. De naam emoticon is afgeleid van het begrip emotie, de gezichtjes geven verschillende emoties weer. Emoticons zijn er in alle soorten en maten en in duizenden verschillende vormen, zo weet u zeker dat er een mooie voor u tussenzit. Veel berichtendiensten hebben zelf een serie emoticons, die gemakkelijk ingevoegd kunnen worden.

Waarvoor worden emoticons gebruikt?

Emoticons worden gebruikt om een bepaald gevoel aan een zin of bericht toe te kennen. Ze kunnen bijvoorbeeld duidelijk maken wanneer iets grappig of boos bedoeld is. In eerste instantie zijn emoticons ontworpen om sarcasme aan te tonen. Er zijn personen die zich tegen de emoticons keren, zij vinden dat de bedoeling van een bericht geuit kan worden door een juiste toepassing van woorden en grammatica. Het gebruik van emoticons is het populairst onder jongeren, maar  stijgt sterk bij ouderen.

Extra emoticons

De meeste berichtendiensten hebben een eigen serie met emoticons, zij zijn gemakkelijk in te voegen en vaak duidelijk van aard. Het is echter ook mogelijk om zelf emoticons toe te voegen. U heeft dan met zekerheid een origineel bericht dat uw bekenden zal verrassen of verbazen! De emoticons kunnen gemakkelijk gedownload worden van het internet, ze zijn vaak verkrijgbaar in pakketten met honderden bij elkaar passende emoticons.